Teckna Elavtal

Teckna nytt elavtal eller flytta ditt befintliga avtal till oss på Stockholms Elbolag. Att byta elavtal är enkelt och går snabbt.

Vid inflyttning på ny adress behöver vi uppgifterna minst 7 dagar innan önskad leveransstart. Startdatum för nytecknat elavtal är senast 3 månader från idag. Efter beställningen skickats mottar du en orderbekräftelse till din e-postadress.

För personlig service vänligen ring 08-410 377 01

  Privat eller företag

  Rörligt pris

  De rörliga avtalen tecknas med 0 månaders bindningstid och 1 månads uppsägningstid för privatkunder. Villkoren för rörliga avtal utan bindning gäller endast i 12 månader och efter den perioden går avtalet över till ett tillsvidareavtal med 1 månads uppsägning. Se våra avtalsvillkor för vårt tillsvidareavtal. Rabatten på rörliga avtal gäller endast i 12 månader och endast för nya kunder.

  Avtalslängd Fast pris

  Uppsägningstid för privatavtal är 1 månad.

  Elursprung

  Välj vilket sorts el du önskar nedan. Gör du inget aktivt val blir ursprunget på elen NordenMixen med miljöpåverkan 338,52 g CO2 per kWh.

  Nyinflyttad?

  Betalsätt

  Prisspecifikation

  Elpris: Elpris: Beräknat medelvärde i öre/kWh för föregående månad (nordpoolgroup.com)
  Påslag inkl elcert:
  Rabatt: Gäller 12 mån och endast nya kunder
  Elursprung:
  Moms:
  Månadsavgift:
  Totalt:
  Jämförpris:

  Vart ska elen?

  Fyll i formuläret för att teckna elavtal

  För att teckna elavtal är det bara att fylla i formuläret ovan, men för dig som är osäker på vilket elavtal du ska välja eller kanske undrar vad ett anläggnings-id är för något, kommer här en kort genomgång.

  Rörligt eller fast elavtal?

  Ett rörligt elavtal innebär det att det pris du betalar per kWh varierar med priset på energimarknaden. I normala fall brukar våren och sommaren präglas av relativt låga elpriser, medan de under hösten och vintrarna tenderar att bli högre. Även över dygnets timmar varierar priset. Stockholms Elbolag erbjuder timprisavtal, vilket ger dig möjlighet att planera din elkonsumtion till de timmarna priset är som lägst.

  Alternativet är att teckna fast elavtal. Priset per kWh är då detsamma oavsett årstid och tid på dygnet. Längden på avtalet med fast pris kan du själv välja. Normalt gäller att ju längre avtal du tecknar, desto lägre pris per kWh.

  Elursprung

  Här väljer du energikälla. Genom att klicka i det fossilfria alternativet är du med och bidrar till att minska utsläppen av koldioxid.

  Postnummer och förbrukning?

  Ditt postnummer är viktigt för oss när du ska teckna ett avtal. Sverige är nämligen uppdelat i fyra olika energiområden, inom vilka priset på el varierar. De fyra områdena kallas S1, S2, S3 och S4, där S1 är elområdet längst norrut och S4 är det södraste. Ditt elpris kommer alltså att påverkas av vart du är bosatt i landet.

  Den förväntade förbrukning som efterfrågas kan också komma att påverka elpriset. Hushåll med en hög förväntad förbrukning får ett aningen lägre elpris.

  Vart ska elen?

  Under den här sektionen skriver du in din adress och ditt personummer, samt övrigt information som efterfrågas. Inte minst måste du skriva från vilket datum du vill att avtalet ska gälla.

  Sen behöver också ditt anläggningsid. Det är ett 18-siffrigt nummer som vi matchar avtalet mot, så att elen hittar fram till ditt hushåll utan problem. Du hittar det här numret på din elmätare eller på en gammal faktura. Du kan också kontakta din bovärd eller ditt elnätsbolag för att få reda på ditt anläggnings-id.

  Du är också varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst om du har frågor kring att teckna elavtal.